Mindfulness David Dewulf

Als je een vis krijgt, heb je voedsel voor 1 dag
Als je leert vissen, kun je jezelf voeden voor de rest van je leven
Lao Tse

CITAAT UIT HET BOEK: Mindfulness een pad van vrijheid van David DewulfBoek Mindfulness
Over eigen verantwoordelijkheid

…….Alleen jijzelf  kunt jezelf vrijmaken van angsten, obsessies, agitatie en van deze krachten die je ongelukkig maken zoals: gehechtheid, boosheid en begoocheling. Dit is het geschenk dat je krijgt van Mindfulness: jij kunt jezelf van binnenuit vrijmaken.

We zijn in een gemakzuchtige maatschappij opgegroeid. We denken vaak: ‘dit is mijn probleem. Geef me een pil, zodat ik ervan afkom. Zeg me alstublieft niet dat ik bepaalde dingen anders moet gaan doen in mijn leven.’  Toch is de realiteit eenvoudig. Als je van binnenuit wilt vrij worden, dan ben jij zelf de specialist. Niemand kan het voor jou doen. Het betekent dat jij alleen diepe verantwoordelijkheid kunt nemen. Het is jouw leven, jij bewandelt de weg. Medicatie kan soms ook noodzakelijk zijn, maar als we daarnaast van binnenuit iets aanpakken, blijkt het effect vaak duurzamer. Een aantal vormen van psychotherapie bijvoorbeeld, bieden bescherming voor preventie van depressie. Dit in tegenstelling tot medicatie. En met een combinatie van ontspanningsoefeningen en cognitieve gedragstechnieken kun je echt beter slapen.

We hoeven het niet alleen te doen. We worden bijgestaan door de inzichten van de cognitieve (westerse en oosterse) psychologie en de eeuwenoude wijsheid uit bijvoorbeeld het Boeddhisme. …….

Een boek vol wijsheden en praktische meditaties uit de Mindflness,  gekoppeld aan de filosofie van het Boeddhisme. Makkelijk leesbaar en  toepasbaar in veel situaties die je in je leven kunt tegenkomen.