Kindermassage

                                        Kindermassage in relatie tot scheiding
Brenda Watchman, Praktijk kindermassage Indigoindigo

In een lastige periode, bijvoorbeeld tijdens een scheidingsproces van ouders, kan een kind wel wat ondersteuning gebruiken om meer rust in lijf en hoofd te krijgen. Een kindermassage kan helpen om lichamelijk, geestelijk en emotioneel weer beter in balans te komen. Kinderen pakken onbewust spanningen uit hun omgeving op en vertalen dit vaak in lichamelijke klachten of onhandelbaar gedrag.

Aanraken en aangeraakt worden is van levensbelang. Voor een gezond lichaam en een gezonde geest hebben we aanraking net zo hard nodig als gezonde voeding en beweging. De Shantala Kindermassage is een uit India afkomstige ontspanningsmassage voor kinderen van 4 tot 12 jaar. In het leven van een kind dat vol prikkels is of door een bepaalde situatie uit balans is, kan het zeer rustgevend werken. Het stimuleert de aanmaak van oxytocine (de tegenhanger van adrenaline), het zogenoemde relaxhormoon. De massage kan het kind een gevoel van veiligheid, ontspanning en acceptatie geven. Het geeft ondersteuning, vergroot het zelfbewustzijn en zorgt ervoor dat het de begrenzing van zijn lichaam beter leert kennen. Het kan hierdoor makkelijker zijn of haar eigen ruimte bepalen en beter omgaan met conflicten en spanningen.

Uw kind laten masseren kan ervoor zorgen dat het beter in zijn vel gaat zitten.
Ook een priveles, waarin u zelf uw kind leert masseren kan erg waardevol zijn: quality time voor ouder en kind, wat bijdraagt aan verbinding en veilige hechting.

www.indigo-bodymindsoul.nl