Oosterse verdedingingskunst met Tai Chi aspecten

Zen en Verdedigingskunst, Tai Chi, Chi Kung, Jeroen de Vries, Martial Arts

Martial Arts and Chi

Introductie workshop: vrijdag 12 mei 19.30 – 21.30. Bij voldoende animo start vrijdag 19 mei 20.00 de cursus van 5 lessen (om de week)  Jeroen de Vries geeft deze lessen.

5 vrijdagavonden (om de week) in studio YogAletta

Het doel van deze lessenreeks is om vaardigheden te leren waarmee je je zelf kunt verdedigen, effectief kunt bewegen en mentale rust vindt middels zen meditatie. Bedoeld voor mensen die nog weinig ervaring hebben met vechtkunst en graag zichzelf willen leren verdedigen. Voor mannen, maar zeker ook voor vrouwen aan te raden.

In deze cursus zelfverdediging komen veel onderdelen uit de tai chi naar voren.

Wat is Tai Chi?

Tai chi  is een samenvattend geheel van bewegingskunst, Qi Qong en de vechtkunst. In het westen wordt veel nadruk gelegd op de Yin stijl ofwel bewegingskunst en de gezondheidsaspecten ervan, en niet of nauwelijks op de Martial Art (vechtkunst),  ook wel de Yang stijl. Verder wordt in het westen vooral veel nadruk op de vorm gelegd en niet op de inhoud van de bewegingen die toch bedoeld waren in het oude China voor de verdediging en het opwekken van energie  in het lichaam. Het doel was om effectief en efficiënt te bewegen met een maximaal effect.

Wij gaan ons in de lessen richten op de yin én yang stijl, op de vorm én de inhoud. Door de oefeningen kun je fysieke en psychische balans creëren en sterker worden.

*Let op: we oefenen flink: niet per se op conditietraining, maar meer op het kunnen afweren van klappen en stoten , duwen en klemmen.  Je kunt dus wel eens een stootje krijgen…maar je leert ze ook effectief te geven. Hiermee leer je krachtiger je eigen energie te voelen en te gebruiken.

Ook als voedsel voor onze psyche kan deze techniek zeer waardevol zijn. Je kunt letterlijk steviger in je schoenen komen te staan en meer zelfvertrouwen krijgen.

Data: 

Vrijdag 12 mei 19.30 – 21.30 uur Introductieworkshop met uitleg en demonstratie van deze bewegingsvorm. Entree € 5,- (gepast contant of vooraf te voldoen).

Bij voldoende animo (schrijf je dus nu al in) start de lessenreeks direct op vrijdag 19 mei 2017 20.00 – 21.30 uur, om de week.

5 keer om de week training van Jeroen, van 20.00 – 21.30 uur. Dus 19 mei, 2, 16 en 30 juni, 14 juli 2017.

Er wordt verwacht dat u thuis oefent om de diepgang van de lessen te vergroten. In verband met het vele oefenen kunt u zich beter niet aanmelden voor deze lessenreeks als u lichamelijke klachten heeft.

foto 2

Locatie: YogAletta @ the Beach, Oosteinderweg 247 Aalsmeer Oost

Kosten: 

Introductieworkshop 12 mei € 5,- contant gepast of vooraf overmaken.

Lessenreeks € 62,50,- voor cursus van 5 lessen. Vooraf inschrijven en te voldoen via www.momoyoga.nl/yogaletta.
Gemiste lessen kunnen niet bij een volgende cursus worden ingehaald, zie algemene voorwaarden.