Stress en accupunctuur

Jian Qui accupuntuur en foto

Acupunctuur voor eerste hulp bij stress

Een typische klacht van onze cultuur met zijn haastige levenstempo en weinig momenten van opladen en rust is stress. We negeren de waarschuwingsignalen van het lichaam en er komt een scala van klachten om de hoek kijken. Gebrek aan weerstand, een grotere vatbaarheid voor griep of steeds terugkerende infecties zijn vaak de eerste signalen. Maar ook klachten zoals:

  • duizelingen, hyperventilatie
  • gebrek aan eetlust,
  • buikpijn, maagpijn
  • teveel eten
  • problemen met de suikerbalans
  • spierpijnen en gewrichtsklachten, rugklachten
  • spanningshoofdpijn, migraine
  • hartkloppingen,
  • hoge bloeddruk

Allemaal tekenen van overbelasting. De reactie is vaak steeds meer gebruik van verschillende pijnstillers, spierontspanners, maagzuurremmers, bloeddrukverlagers, en andere medicatie, i.p.v. zorgen voor rust, gezonde bewegingen, en reflectie.

Wat kun je in jezelf veranderen zodat je gezond blijft? In hoeverre kun je jouw situatie beïnvloeden zodat het minder stress oplevert? Hoe kun je enthousiast blijven voor de dingen die je doet en tegelijkertijd je grenzen bewaken. Hoe kun je ook in kleine dagelijkse dingen letten op balans?

Het vinden van een gezonde balans gaat over hanteren van stress en het bewuster omgaan met je innerlijke zelve. Je functioneren wordt hierdoor minder afhankelijk van allerlei situaties om je heen. Op zoek naar nieuwe motivaties en het hervinden van eigen levensrichting en de kunst deze te integreren in je leven.

Al zo’n 3500 jaar geleden richtte de Chinese geneeswijze zich op het hervinden van balans tussen lichaam en geest wanneer de energiebalans verstoord raakte. Bij negatieve stress raakt het lichaam gespannen en raakt overbelast met als gevolg dat energie niet meer vrij kan stromen. Acupunctuur is o.a. een Chinese behandelmethode die werkt met de natuurlijke vitale energie van het lichaam. Door middel van vrijwel pijnloze zeer dunne naaldjes worden er prikkels gegeven aan de energiestroom verspreid via een wijdvertakt netwerk in het lichaam. Hierbij wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd. Obstructie in de meridianen worden opgeheven zodat de energie vrij kan stromen door het lichaam. Acupunctuur helpt het hervinden van deze balans en evenwicht in het dagelijks leven en het herstellen van gezondheid .

Het is belangrijk dat je de symptomen van overmaat van stress tijdig herkent en adequaat maatregelen neemt. Een goede coach kan helpen ons vermogen tot reflectie en zelfreflectie en om een eigen koers te vinden. Interne motivatie en creativiteit vormen daarbij een bron van levenskracht. De levenskracht voeden maar vooral begrenzen en beschermen!

Diana Beumer
Jian Qui Praktijk voor accupunctuur
Roerdomplaan 78
Aalsmeer
06-12056508
info@jianqi-accupunctuur.nl