Yoga

 Een studio waar Pilates en Yoga groepslessen op het rooster staan en nog veel meer activiteiten worden aangeboden voor jong en oud.logo YogAletta.docxGesteund door 13 jaar ervaring in het geven van pilates- en yogalessen heeft Aletta van Oostveen afgelopen jaar de knoop doorgehakt om zelf een studio te openen.

“De meeste mensen leiden een gejaagd leven. Drukke baan, leuke vrienden en familie, maar overal wordt iets van je verwacht en dat geeft druk. Druk geeft spanning en als resultaat daarvan kun je onbalans oplopen tussen lichaam en geest. Door bewust met je lichaam aan de slag te gaan op een ontspannen manier kun je weer lekker in balans komen. Ik heb het zelf meegemaakt en wil graag andere mensen hierbij helpen.

De body&mind lessen brengen balans in het drukke leven van een werkende moeder. Maar op een veilige en bewuste manier bewegen helpt ook vooral oudere mensen om in beweging te komen en in beweging te blijven.

Vooral in de lessen die ik verzorg bij een chiropractor zie ik mensen echt in een korte periode grote vooruitgang boeken in beweging en kracht. In de groepslessen zie ik mensen die allerlei kwalen hebben, na korte tijd al zoveel meer bewegingsvrijheid krijgen! Met privélessen help ik mensen om met specifieke klachten (zoals hernia) om te gaan en maken we met een programma op maat flinke stappen de goede kant op.

Mijn droom is om meer mensen kennis te laten maken met body en mind lessen. Ik heb me in Amerika laten bijscholen in de seniorenyoga, stoelyoga, restorative (herstel)yoga en Yin yoga. En eind dit jaar doe ik de bijscholing ‘Yoga voor lichamelijk gehandicapten’.”

Niet ‘zweverig’

“Ik wil betaalbare lessen aanbieden voor jong en oud. Een omgeving creëren waarin mensen elkaar zien, steunen en gezelligheid met elkaar hebben. Hierbij richt ik mij in mijn lessen voornamelijk op de lichamelijke in- en ontspanning. De geestelijke ontspanning ‘lift daarop mee’. De yogalessen worden gestart met een korte beginmeditatie en eindigen met een eindontspanning. Ik voel mij niet prettig bij chanten en wierook, dus zal dit bij de lessen ook niet gebruiken.

Lessen en massages zijn al te boeken

De lessen en/of Taise yoga massages zijn te reserveren via de website www.yogaletta.nl. Houd ook de facebook-pagina YogAletta in de gaten voor extra workshops of lezingen van gastdocenten.

Op 29 augustus kon ik vol trots de deuren openen van mijn prachtige studio. Het was een druk bezochte openingsdag en ik bruis van energie om zo veel mogelijk mensen in deze prachtige studio te ondersteunen om een happy, healthy body and mind te ontwikkelen.

fotootje Aletta

See you @ The Beach! Oosteinderweg 247, Aalsmeer