Mindfulness trainingen

lotus    

Zonder modder geen lotusbloem

Mindfulness trainingen in  Therapeutisch Trainingscentrum Oosteinder in Aalsmeer  in samenwerking met Wings & Footprints

In de training wordt gewerkt met meditatie, ontspannende yoga en gedragsvaardigheidsoefeningen uit de Boeddhistische en westerse psychologie. Jon Kabat Zinn is de grondlegger van de 8-weekse training Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR).  In TCO wordt de 8-weekse training Mindfulness zoveel mogelijk aangeboden zoals hij deze heeft ontwikkeld. We vullen deze training aan met oefeningen uit de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). De MBCT is ontwikkeld vanuit de MBSR, nadat 3 wetenschappers/psychotherapeuten een grondig onderzoek verricht hebben, waaruit gebleken is dat MBCT een zeer positief resultaat heeft bij mensen met terugkerende depressie.

Echter de training heeft zeker ook veel te bieden aan mensen die graag bewuster in het leven willen staan en hun inzicht in hun lichamelijk en geestelijk  functioneren willen vergroten. Je hoeft dus niet persé iets te ‘mankeren’ om baat te hebben bij een training Mindfulness.

Er is een belangrijke vraag die door de trainers vooraf gesteld wordt aan deelnemers en dat is of men bereid is zich open te stellen om  te willen leren anders met situaties en gevoelens om te gaan dan men vanuit een oud, vast patroon gewend is. Want het zijn nu juist vaak die oude patronen, waarvan we last hebben en waar we tegelijkertijd vaak zo aan vast blijven houden. Mindfulness kan je helpen daarvan los te komen door liefdevolle aandacht, zelfinzicht en bewustwording. Er kan een vorm van vrijheid en rust ontstaan hetgeen een verrijking van je leven betekent.

Trainingen zijn Inclusief: intro/intakegesprek, ingesproken meditatie- en yogateksten en video’s op USB stick,  syllabus en regelmatig digitaal lesmateriaal. Na afloop mogelijkheid tot volgen van een terugkomavond/ochtend en stilteochtend.

Introductie: iedere deelnemer krijgt een gratis persoonlijk kennismakings/intakegesprek. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij info@wingsandfootprints.nl

De trainers:
De basistrainingen worden begeleid door Joke van der Zwaan, mindfulnesstrainer van Wings & Footprints in samenwerking met Marianne Buskermolen, psychosomatisch oefentherapeut en directeur van TCO. Marianne zal op deze avonden haar expertise op het gebied van stressreductie op basis van psychosomatiek inzetten en Joke op gebied Mindfulness, meditatie en yoga.

Voor data en  tarieven van de trainingen zie pagina Agenda
Meer info: Wings and Footprints of stuur een mail naar: info@wingsanfootprints.nl

Aanmeldformulieren zie pagina ‘aanmelden’
of via www.wingsandfootprints.nl

Samenvatting
De training is bedoeld voor mensen:

  • met stressgerelateerde klachten
  • met stemmingswisselingen
  • die bewuster in het leven willen staan
  • die meer innerlijke rust willen
  • die willen leren mediteren

Invulling van de avonden:

  • theoretische uitleg en aanvullende uitleg vanuit de psychosomatiek
  • oefeningen waarmee je je bewust wordt van gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties
  • (adem)meditatie (Vipassana)
  • Minful bewegen / yoga

MF promotieplaatje

Ik sta even stil en dat is een hele vooruitgang