Informatieavonden

WORKSHOP FAMILIEOPSTELLINGEN

Vrijdagavond 1 september 2017

bij YogAletta @ The Beach 

De vitaliteitstraining LevensKunst bij TCO heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een krachtig, volwassen ‘product’ waarmee verschil gemaaktkan worden in leven en welzijn. De training biedt een combinatie van inzichtgevende methodes en communicatie- en veranderingstechnieken.

Met name het Systemisch werk met zijn familieopstellingen zorgt voor bewustwording en inzicht. Samen met methodieken als NLP en Oplossingsgericht werk geeft dit deelnemers gereedschap in handen om los te komen van oude, ongewenste patronen die nog veel energie vragen en gewenste verandering in gang te zetten.

Waarin (familie)opstellingen helpend en versterkend kunnen zijn;

  • De relatie met jezelf en de ander verbeterenvogel vliegt uit
  • Je plek vinden, binnen je familie of in andere contexten van je leven
  • Opvoeding en begeleiding
  • Jezelf assertiever leren opstellen en leren omgaan met grenzen
  • Ontdekken wat belangrijk voor je is, en hoe je daar werkelijk vorm aan kunt geven

Wil je er meer over weten en zelf ervaren wat het voor je kan betekenen, voel je welkom op de workshop familie opsellingen.

Datum: 1 september 2017
Entree: 6 euro
Aanmelden: via aanmeldformulier op de pagina ‘aanmelden’.  
Locatie:  studio van YogAletta, The Beach, Oosteinderweg 247 a
Tijd: 19.30 – 21.30 uur


 

Ik en Jij

Ik en jij

Ik ben ik.

Mag ik?

Mag ik mezelf zijn?

Wie ben ik?

Dat wil ik ontdekken.

Geef mij een moment voor mezelf.

Ik ben ik.

Zoals ik is er geen ander.

Het is goed dat ik ik ben.

Ik hoef geen ander te worden.

Maar ik wil niet leven zonder jou.

Jij bent jij.

Zo anders.

Een geheim ben jij.

Dat wil ik ontdekken.

Jij krijgt ruimte voor jezelf.

Jij mag jij zijn.

Zoals jij is er geen ander.

Maar……..jij en ik willen niet leven zonder anderen.

Jij en jij en jij en jij.

Wij samen.

Ieder is zichzelf,

maar wij zijn verbonden,

met elkaar en toch ben ik ik

en jij jij.

Wij allen samen.

scheiden plaatje

Over partnerrelaties

Hoe leuk is het als je de vrouw van de dromen ontmoet of jouw prins op het witte paard. De eerste periode is de verliefdheid groot en kun je vaak zonder al te veel moeite jullie verschillen overbruggen en eventuele problemen samen oplossen. Na verloop van tijd wordt dat vaak anders. De vrouw van je dromen of die prins op het paard blijkt ook heel vervelende trekjes te hebben. Irritaties nemen toe en oude patronen zorgen voor ruzies of juist onuitgesproken wrevel.

We verlangen tegenwoordig veel van onze partners. We zoeken in een en dezelfde persoon de grote en hartstochtelijke liefde, de beste vriend(in) én de beste vader of moeder voor onze kinderen. We hebben behoefte aan veiligheid, bescherming, stabiliteit en rust én ook aan avontuur, opwinding en intensiteit. We zoeken soms bij onze partners nog naar wat we thuis zo hebben gemist of zoeken juist een voortzetting van de fijne situatie thuis, maar kunnen dat niet vinden. We moéten alle dagen gelukkig zijn.

Hoe kunnen we invulling geven aan al deze wensen en verlangens?

Vrouwen ontwikkelen tegenwoordig ook steeds meer hun mannelijke, daadkrachtige en zelfstandige kant en mannen meer hun vrouwelijke, gevoelige en kwetsbare kant. De verschillen worden steeds kleiner en we zijn steeds minder aanvullend op elkaar. Dat kan grote gevolgen hebben voor de relatie. Soms zijn beide kanten, het mannelijke en het vrouwelijke, zo sterk ontwikkeld in één persoon, dat we een partner niet meer ‘nodig’ hebben of de wens naar een partner verliezen.

Hoe kunnen we blijven genieten van wat we elkaar nog wel te bieden hebben?

Over man- en vrouw-zijn en over relaties leren we al vroeg in onze jeugd. We kijken naar onze ouders en ervaren dat mannen sommige dingen wel kunnen doen, die voor vrouwen ‘verboden’ zijn en andersom. We krijgen expliciete en impliciete boodschappen over goed of fout. Onze kinderjaren, met onze herinneringen en ervaringen, hebben grote invloed op de manier waarop we later mogelijkheden vinden om de man of vrouw te kunnen zijn die we graag willen zijn en relaties aan te kunnen gaan en te behouden.

Hoe kunnen we onze relaties vormgeven op onze eigen wijze?

TCO Aalsmeer organiseert een thema-avond over relaties. Of je nu een relatie hebt of graag wilt, of je relatie nu goed of minder goed is, deze avond is voor ieder die meer wil weten over wat een relatie, in welke vorm ook, nodig heeft om leuk en vitaal te blijven.

____________________________________________________________________