Cesaerobics

CesaerobicsCesaerobics, ook wel paramedische aerobics genoemd, is een lichaamstraining, waarbij oefeningen op muziek worden gedaan die gebaseerd zijn op de principes van Cesartherapie (zie: Cesartherapie ).
Deze lichaamstraining is bedoeld voor mensen die verantwoord willen sporten. De intensiteit van de training is afhankelijk van het niveau van de groep. Er wordt gewerkt in kleine groepen waardoor de therapeut aan iedereen voldoende aandacht kan geven en daar waar nodig kan corrigeren.

 

De lesopbouw: (bekijk ook een kort filmpje via deze link: http://www.youtube.com/watch?v=LnOCX2SPNuk )
Warming-up: dit gedeelte van de les bestaat uit een combinatie van dans en aerobics. De passen zijn eenvoudig, zodat iedereen na een tijdje de basis kent.
Houdingscorrectie: alle gewrichten worden losgemaakt en er wordt gewerkt aan dagelijkse bewegingen zoals bukken, tillen en staan.
Spierversterkende oefeningen: op een matje op de grond doen we spierversterkende oefeningen voor uw rug-, buik-, been- en bilspieren.
Cooling-down: tijdens de cooling-down rekken we de spieren en is er aandacht voor ontspanning.

De lessen verminderen de klachten, verbeteren de houding en vergroten de conditie. U krijgt meer plezier in bewegen en gaat met nieuwe energie naar huis toe.

Trainers: Karin Verreussel, Marianne Buskermolen