Kinderoefentherapie

Kinderoefentherapie Cesar

Kinderoefentherapie helpt kinderen van 4-18 jaar met:

  • motorische achterstand/faalangst
  • houdings- en bewegingsproblematiek
  • onbegrepen klachten

Door een onhandige motoriek kan een kind onzeker worden en faalangst ontwikkelen. Motorische problemen kunnen samengaan met stoornissen zoals DCD/ Dyspraxie, PDD-nos, ADD(H), Dyslexie en NLD. De kinderoefentherapeut onderzoekt alle deelgebieden van motoriek en kijkt waar zich achterstanden voordoen.

Tijdens de therapie krijgt het kind opdrachten en gerichte oefeningen die het met succes kan volbrengen. Zo wordt spelenderwijs de motoriek gestimuleerd. Door de oefeningen ook thuis te doen, heeft de therapie een beter resultaat.  Het kind krijgt weer plezier in de eigen vaardigheden, gaat bewegen weer leuk vinden en ontwikkelt een meer positief zelfbeeld. Een goed contact met de ouders is belangrijk en noodzakelijk bij de therapie.

De kinderoefentherapeut behandelt ook kinderen met lichamelijke klachten, slechte houding of overgewicht. Jongeren met houdingsproblemen of klachten krijgen meestal een DVD mee naar huis, met daarop de oefeningen die ze tijdens de therapie op muziek doen. Dit maakt het oefenen thuis leuker en zo zijn ze meer gemotiveerd.

Daarnaast zijn er weerbaarheidstrainingen voor kinderen.

Download folder Kinderoefentherapie

Voor aanmelding zie pagina Therapie / kinderoefentherapie

Download de  TCO Aalsmeer algemene folder Je kunt je hiernaast aanmelden voor onze gratis nieuwsbrief, als je automatisch op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws en actualiteiten in ons centrum. Zie ook onze facebookpagina: www.facebook.com/tco-aalsmeer