Wie zijn wij

  • Marianne Buskermolen
  • Karin Verreussel
  • Nicole Verburg
  • Lidwien van den Broek
  • Joke van der Zwaan

Marianne Buskermolen, Psychosomatisch Cesartherapeute, Coach en Trainer

Als  geregistreerd Psychosomatisch therapeut en coach, waar ze inmiddels 30 jaar ervaring in heeft, werkt Marianne vanuit het idee ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’.
Ze heeft zich gespecialiseerd op het gebied van adem- en ontspanningstechnieken, stress-management, mindfulness, communicatietraining (NLP, RET ) en coachingstechnieken.
De vraag ‘wat heeft u nodig om goed voor uzelf te kunnen zorgen?’ staat in haar benadering centraal.

Marianne Buskermolen is de oprichtster van het TCO-Aalsmeer. Met de oprichting van het Therapeutisch/Trainingscentrum Oosteinder (TCO),al meer dan 30 jaar geleden, heeft zij haar ideaal verwezenlijkt. In de sfeervolle ruimten zijn verschillende therapievormen en trainingen onder één dak samengebracht. Wat je van haar werkwijze kunt zeggen is dat ze vanuit bewogenheid mensen in beweging brengt. Haar inspirerende manier van werken komt zowel in de therapie als in haar trainingen tot uitdrukking. Lees het interview met Marianne in het Witte Weekblad over het ontstaan van TCO in Aalsmeer

Karin Verreussel, kinderoefentherapeut, oefentherapeute Cesar, Psychosomatisch Cesartherapeute, docent Paramedische Aerobics
Karin Verreussel is als geregistreerd Cesartherapeute en Kinderoefentherapeute al lange tijd aan het TCO verbonden.

Voordat Karin Cesartherapeute werd, gaf zij les in jazzdans. Tijdens het lesgeven werd zij geconfronteerd met vragen over pijnklachten en houdingsproblemen. In de opleiding oefentherapie Cesar, die zich richt op houding en beweging, vond Karin antwoord op deze vragen. Zij werd door de bewegingsprincipes geïnspireerd. De oprichtster Marie Cesar was ook danseres, dat maakt deze methode dynamisch, ritmisch en heel geschikt voor kinderen. Na haar opleiding heeft Karin zich gespecialiseerd in Kinderoefentherapie. Kinderen met een achterstand in hun motorische ontwikkeling en faalangst hebben haar interesse. In haar werkwijze weet Karin met haar enthousiasme, kinderen te stimuleren en te motiveren. Ze creëert een leuke en open sfeer, waardoor kinderen zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. Bij de therapie maakt zij onder andere gebruik van muziek. De kinderen hebben daardoor plezier en leren makkelijker. Ook geeft zij groepslessen Paramedische Aerobics aan volwassenen en de weerbaarheidstraining MI-MO aan kinderen.

Nicole Verburg, oefentherapeute Mensendieck, Psychosomatisch Mensendiecktherapeute

Als geregistreerd therapeut is Nicole werkzaam in het TCO.
Nicole Verburg heeft in de eerste jaren als oefentherapeut gewerkt op de revalidatieafdeling in het academische ziekenhuis Rotterdam, in combinatie met een eigen praktijk in Aerdenhout.

Ook zij heeft zich gespecialiseerd in psychosomatiek. Door de mogelijkheden die de psychosomatische behandeling biedt, kan ze de cliënt op verschillende vlakken behandelen en begeleiden. De Post-HBO opleiding Verlieskunde heeft er voor gezorgd dat ze ook mensen met verliesvewerking optimaal kan begeleiden. In haar therapie geeft ze ook mogelijkheden voor creatieve expressie. Ze heeft een grote interesse in mensen en hun levensgeschiedenis. Cliënten krijgen van haar veel ruimte om aan hun klachten en onderliggende problematiek te werken. Haar oprechte belangstelling voor mensen is zichtbaar in de manier waarop ze hen benadert en motiveert.

Joke van der Zwaan, yoga/meditatie docente en Mindfulness trainer

Joke is al vele jaren yoga- en meditatiedocente. Ze deed een 4 jarige opleiding Hatha- en Raya yoga en volgde vele jaren lessen in praktische filosofie en meditatie. Tevens is zij gecertificeerd Mindfulnesstrainer.

Ze kwam in aanraking met Zen-meditatie en beoefent dit nu 25 jaar o.a. bij Jeroen Witkam, zenmonnik.  Op haar eigen Zen Zolder is iedereen die ‘mee wil zitten’ wekelijks welkom. Eenmaal op het spoor van ontwikkeling volgde ze opleidingen en trainingen zoals: Hatha en Raja yoga, Reiki, massage, NLP practioner, de training Levenskunst (systemisch werk) en de trainersopleiding Mindfulness (MBSR en MBCT).

In het TCO geeft Joke in samenwerking met Marianne de training ‘Mindfulness’. Deze training geeft haar de gelegenheid om mensen kennis te laten maken met mindfulness, yoga en meditatie, waardoor ze kunnen werken aan een betere kwaliteit van leven. Haar uitgangspunten zijn verdieping, naar binnen keren en ook stevig met de voetjes op de vloer. Ze heeft haar eigen praktijk  met de toepasselijke naam ‘Wings & Footprints’ opgericht. Voor na de basistraining heeft Joke een vervolgtraining ontwikkeld, om het zaadje dat gezaaid is voedsel te kunnen blijven geven. Zie ook: www.wingsandfootprints.nl

Lidwien van den Broek, internationaal gecertificeerd trainer/coach

foto Liedwien

Lidwien  was vele jaren werkzaam in de gezondheidszorg. Zij heeft inmiddels ook al lang ervaring in training en coaching op het gebied van (persoonlijke) veranderingsprocessen, opvoedondersteuning, creativiteit en communicatie. Lidwien is opgeleid als NLP trainer. Daarnaast is ze opgeleid in Systemisch werk (familie-en organisatieopstellingen), Oplossingsgericht werk, Geweldloze communicatie en andere methodieken die mensen gereedschap in handen geven om niet aan de zijlijn van het leven te blijven staan, maar werkelijk in te stappen. Ze begeleidt mensen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun unieke kwaliteiten en talenten. Haar uitgangspunten in de begeleiding en training zijn vertrouwen, veiligheid, creativiteit en inspiratie.  Naast haar werk als trainer en coach is zij in dit vakgebied actief als schrijfster en ontwikkelaar.

 

Lidwien is auteur van de boeken:

  • ‘Routekaart naar persoonlijk succes, waarin zij de basis van verschillende mooie levensfilosofieën, methodieken en theorieën die kunnen helpen om wensen en dromen vorm te geven, heeft samengebracht.
  • ‘Wat kan het schelen’ beschrijft hoe zes kinderen uit één gezin met inzicht en kennis, tijd en levenservaring, hun leven konden veranderen. Daarbij legt Lidwien een link naar en geeft ze achtergronden vanuit de NLP en Systemisch werk en vormt dit boek hiermee een praktische basis op het gebied van deze methodieken.
  • ‘Liefde in uitvoering’ gaat over liefde en loyaliteit in familiesystemen en vertelt over relaties tussen ouders en kinderen, over geschiedenissen die van invloed zijn op wie we nu zijn en de dingen waar wij in het dagelijks leven tegenaan lopen.

Zie ook: www.in-stappen.nl