TCO-aalsmeer-logo

De zomer is bijna ten einde. We hopen dat het een fijne zomer voor je was en dat je er met plezier op terug kunt kijken. We hopen ook dat je weer zin hebt om met gelijkgestemden een volgende stap te maken in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces.

Wij kijken met veel plezier terug op een prachtige partnertraining die we in juni organiseerden en die we wegens groot succes ook dit komende trainingsseizoen weer zullen gaan aanbieden.
Daarnaast staat er voor de komende maanden weer een Levenskunsttrainng, een Familieopstellingendag en een nieuwe Eigen Wijsheidtraining op het TCO-programma.
levensles

een volgende stap naar meesterschap

Je kent vast ook van die momenten. Dat je terugkijkt op je leven en ziet hoe je gelopen bent en wat er van je geworden is. Dat je een aantal dingen weer eens op een rijtje zet om te zien waar je nu staat. De voorbereiding voor onze Eigen Wijsheidtraining ‘Levenslessen’, is voor ons weer eens zo’n moment geweest.
 • Wat zijn onze levenslessen en welke mensen en gebeurtenissen hebben bijgedragen in het leren ervan?
 • Wie heeft ons het meest uitgedaagd om de les aan te gaan en wie was ons het meest tot steun?
 • Wat is een rode draad in ons leven? Het thema dat zich steeds weer aandient en waar we langzamerhand steeds meer ‘meesterschap’ in verkrijgen?
We moeten lachen om onszelf als we ons realiseren dat we zo’n proces van evaluatie tegenwoordig heel anders doen dan vroeger. Niet meer met allesoverheersende en vernietigende oordelen over het niet goed gedaan hebben. Niet meer met de focus op wat vooral niét goed ging. Dat is dikke winst.
We zijn het met elkaar eens dat het vaak hard werken is geweest om liefdevoller naar onszelf en ons proces te gaan kijken. Ook de conclusie delen we: Het was de moeite waard!

Als je een pittige levensles voor jezelf hebt uitgekozen, heb je misschien ook pittige ervaringen nodig om deze les aan te gaan. Als je er middenin zit is dat nauwelijks te doen, maar terugkijkend kun je beter zien dat je uit de pijnlijke en verdrietige ervaringen, ook veel positieve leerervaringen meegenomen hebt. Wanneer je bewust bent van die positieve leerervaringen, wordt het gemakkelijker om ze mee te nemen in het NU en de toekomst, om te doen waartoe je hier gekomen bent en te leven wie je werkelijk bent.

En in het kader van ‘Je moet het wel zelf doen, maar hoeft het niet alleen te doen’, ben je van harte welkom deel te nemen aan de Eigen Wijsheidtraining ‘Levenslessen’ of aan onze andere activiteiten, om de volgende stap te maken in jouw persoonlijke ontwikkeling.

We kijken naar je uit en heten je van harte welkom,
Marianne, Jessica en Lidwien

agenda

Agenda:

vrijdag 10 september:

(familie)OPSTELLINGENDAG

Van 10.00 tot 17.00 uur in praktijk Lavida, Oosteinderweg 59 ws
Breng je zelf een thema / vraag in, dan betaal je 90 euro.
Als toeschouwer of representant betaal je 75 euro.
Wil je iemand in jouw omgeving kennis te laten maken met dit helende, inzichtgevende werk, dan mag je hem of haar gratis als Introducé meenemen.

meer info op www.tco-aalsmeer.nl
Aanmelden op info@tco-aalsmeer.nl

17 tot en met 19 september:

VERVOLGTRAINING MIJN EIGEN WIJSHEID: LEVENSLESSEN

We hebben allemaal ons eigen pad en onze eigen levenslessen te leren.
Terugkijkend naar situaties en gebeurtenissen in je leven, kun je behalve de pijn, het verdriet of de frustratie van toen, ook beter zien welke positieve leerervaringen je eruit meegenomen hebt en hoe deze je hebben geholpen in het kader van jouw levenslessen. Je kunt bijvoorbeeld zien dat de situatie leidde tot een belangrijke omslag in je leven, je tot een belangrijke beslissing dwong of dat je jezelf serieus bent gaan nemen en meer bent gaan staan voor wie je bent. Dat je het lef had het aan te gaan.

Ontdek, onderzoek en leer over jouw levenslessen in drie aansluitende trainingsdagen van 10.00 tot 17.00 uur in praktijk Lavida, Oosteinderweg 59 ws
Deze training is voor hen die de Levenskunst hebben gedaan of iets anders vergelijkbaars.

meer info op www.tco-aalsmeer.nl
Aanmelden op info@tco-aalsmeer.nl

30 september:

WIJS: INSPIRATIE- EN TRAININGSDAG

Een dag die start met de voorstelling WIJS en daarna overgaat in het werken met opstellingen en oefeningen rondom de thema’s die aangeraakt worden bij jou als deelnemer. Wil je meer weten, kijk dan op www.ntinlp.nl/wijs

8 en 9 oktober, 12 en 13 november:

VITALITEITSTRAINING LEVENSKUNST

Wanneer je net het pad van persoonlijke ontwikkeling bent ingeslagen, is dit een prachtige training voor jou. Een oud, vertrouwd en beproefd onderdeel in ons traingingsaanbod dat je helpt om met meer stevigheid en vertrouwen in het leven te staan.

meer info op www.tco-aalsmeer.nl
Aanmelden op info@tco-aalsmeer.nl

26 en 27 november:

WEEKENDWORKSHOP 'EEN RELATIE IN VERBINDING'

Relaties vormen vaak een pittige uitdaging. Samengestelde gezinnen een nog grotere. In deze 2-daagse workshop voor partners spring je samen in het diepe, blaas je je relatie nieuwe, positieve energie in en breng je deze naar een nog meer volwassen niveau. Je kijkt samen vooruit én individueel naar je geschiedenis en de invloed van eerdere relaties en ervaringen op je relatie van nu. Als je twijfelt of je nog samen ver kan of wil, kunnen deze dagen je helderheid geven.
Een mooi cadeau voor wie de relatie wil verdiepen en de liefde nog meer wil laten stromen.
Zet 'm vast in je agenda! Nu al opgeven mag natuurlijk ook.

meer info op www.tco-aalsmeer.nl
Aanmelden op info@tco-aalsmeer.nl
IMG_1602

- vrijdag 10 september -

(familie)opstellingendag

Velen van jullie hebben inmiddels ervaren wat een opstelling kan brengen als je zelf een vraag of thema inbrengt, maar ook hoe helend het is om als representant in opstellingen van anderen te staan. De ervaring leert ook dat het een uitdaging is om je inzichten in de praktijk te (blijven) brengen. Af en toe weer wat voeding tot je nemen om je te helpen op je pad te blijven is dan heel fijn.


Daarnaast is het altijd lastig om anderen te vertellen wat je hebt ervaren en wat het met je heeft gedaan. Is er iemand in je omgeving - een partner, kind, vriend(in) of collega - die je graag kennis wilt laten maken met familieopstellingen, bieden we je deze dag de gelegenheid deze persoon GRATIS mee te laten doen.

- 17 tot en met 19 september -

Mijn Eigen Wijsheid: Levenslessen


We hebben allemaal ons eigen pad en dingen die ons op dat pad doen struikelen. We hebben onze overlevings- en afweermechanismes die ons veiligheid hebben gegeven én ons ook ergens vanaf hebben gehouden. We krijgen allemaal onze eigen ‘levenslessen’ te leren.

We kennen allemaal wel voorbeelden zoals hieronder:
‘Als ik toen niet zo geworsteld had met die collega, had ik nog steeds dat werk gedaan en was ik nooit op dit pad gekomen’.
‘Als me dit niet overkomen was, had ik nooit geweten dat het me zoveel zou brengen’.
‘Als ik dit niet was aangegaan…….

Terugkijkend op gebeurtenissen, kunnen we zien wat we ervan hebben geleerd en wat het ons gebracht heeft. Ook al is dat vaak niet makkelijk, ook in het moment van je worsteling kan het heel helpend zijn om jezelf vragen te stellen als:
 • Wat heb ik hier te leren?
 • Wat wordt mij gespiegeld?
 • Hoe is dit een kans om te helen?
 • Hoe is dit een kans voor persoonlijke groei?
 • Wat wordt er van mij gevraagd?
 • Waarin heb ik veel meer mijn verantwoordelijkheid te nemen?
Welke lessen heb jij te leren?
In het boek ‘Spirituele psychologie’ beschrijft de Amerikaan Steve Rother een aantal levenslessen. Onze ziel zou met een aantal specifieke levenslessen naar hier gekomen zijn. Grensafbakening is één van die lessen die wel allemaal in de basis hebben te leren. Andere zijn bijvoorbeeld ‘Waarheid’, waarin van ons gevraagd wordt onze eigen waarheid te (h)erkennen en ernaar te handelen. Of de les ‘Creatie’, die gaat over het tot uitdrukking brengen van je eigen scheppingskracht, waarin je gedachten een belangrijke rol spelen.

Zelfs als je niet geloofd dat jouw ziel lessen heeft te leren, kan het experiment om het als waarheid in overweging te nemen, je veel opleveren en je helpen om meer eigen verantwoordelijkheid te nemen en zo een positieve invloed uit te oefenen op je welzijn. Deze aanvullende manier van kijken helpt je om situaties te gaan herkennen als kansen om te groeien en te helen. Het vergroot jouw mogelijkheden om niet alleen in de frustratie, boosheid en pijn van sommige situaties te duiken of te blijven, maar ze soms ook te ervaren met wat meer luchtigheid en zelfs plezier in het spel waarin je meesterschap kunt verkrijgen.

Welkom voor jouw volgende stap
Heb je de Levenskunst gedaan of iets anders vergelijkbaars, dan ben je van harte welkom om de volgende stap in jouw persoonlijke ontwikkeling te maken. Net als in alle andere trainingen hebben (familie)opstellingen een prominente plek in het programma, naast lichaams- en energetisch werk.
Als extra krijgt iedere deelnemer weer een persoonlijke energetische massage van Jessica.

0D7783EC-85EC-42AD-9236-1CD6E9858B7A

- donderdag 30 september -

WIJS: inspiratie- en trainingsdag

Heb je de Systemisch Werktheatervoorstelling WIJS nog niet gezien, dan is er een nieuwe kans.

De voorstelling neemt je op een inspirerende, theatrale, toegankelijke en leuke manier mee in het Systemisch gedachtengoed en laat zien hoe liefde voor, en loyaliteit aan onze familie ons levenspad beïnvloeden. Het geeft zicht op wat ons kan steunen of juist kan verhinderen om onze eigen weg te gaan. In wat kan helpen om uit alle (familie)wijsheden die we hebben meegekregen, onze Eigen-Wijs te ontdekken en te kunnen laten horen.

Op donderdag 30 september speelt Lidwien opnieuw haar voorstelling met Kai von Rosenberg, collega en professioneel muzikant, als onderdeel van een inspiratie- en trainingsdag bij NTI NLP in Limmen. De dag start met de voorstelling en gaat daarna over in het werken met opstellingen en oefeningen rondom de thema’s die aangeraakt worden bij jou als deelnemer. Wil je meer weten, kijk dan op
www.ntinlp.nl/wijs
Leuk als je erbij bent!

8 en 9 oktober, 12 en 13 november 2021

Vitaliteitstraining LevensKunst

nog een paar plekken vrij!
 • Voel je je uit balans en/of bijna burn-out?
 • Wil je meer zicht krijgen op oude, niet meer gewenste patronen en verborgen belemmeringen vanuit je familiesysteem?
 • Wil je in plaats van overleven, veel meer gaan leven?
Wanneer je net het pad van persoonlijke ontwikkeling bent ingeslagen, is deze vitaliteitstraining van 4 dagen en een avond net iets voor jou.
Je verbetert je communicatie, versterkt je kwaliteiten en komt steviger in je schoenen te staan.
Je vergroot je mogelijkheden om oude patronen te doorbreken en verantwoordelijkheid te nemen voor je leven.
Je leert je te richten op wat je wilt en te kijken naar wat je daar zelf aan kunt doen.
In deze training neemt het Systemisch werken met zijn werkvorm Familieopstellingen, een belangrijke plaats in.

Kijk voor verdere info op www.tco-aalsmeer.nl en wacht niet te lang met opgeven.
Schermafbeelding 2020-08-29 om 16.12.38

Lavida Aalsmeer

de massagepraktijk van Jessica Buskermolen en de prachtige plek waar we onze trainingen geven

www.lavida-aalsmeer.nl

Wat verlichting kan brengen in lijf, lichaam en geest, is een heerlijke massage, een van de oudste vormen van heling. Doe jezelf of anderen een prachtig cadeau. Maak een keus uit de verschillende behandelingen die Jessica aanbiedt of vraag gewoon om een cadeaubon.

tco