Psychosociale therapie

De meeste mensen hebben wel eens een periode in hun leven dat het niet goed gaat. Dat is heel normaal, maar soms lukt het niet om er zelf weer uit te komen. Het kan zo zijn dat er te veel op jouw bord terecht is gekomen, of dat je te veel ballen in de lucht hebt gehouden en je nu letterlijk en figuurlijk vastzit. Je voelt je opgebrand en aan het einde van je latijn. Dat kan het moment zijn dat je de hulp in roept van een psychosociaal therapeut. Samen met de therapeut ga je op zoek naar de oorzaken van jouw disbalans en naar de mogelijkheden om je leven weer op de rit te krijgen. In veel gevallen blijkt het dan niet alleen over externe oorzaken te gaan (hoge werkdruk, scheiding, verlenen van mantelzorg, ingrijpend verlies meemaken etc), maar ook over interne oorzaken (zoals perfectionisme, moeite met grenzen stellen en bewaken en willen voldoen aan de verwachtingen van anderen). Marianne Buskermolen kan jou met haar brede aanbod en jarenlange werkervaring helpen overzicht te krijgen en weer te leren varen op jouw innerlijk kompas. Ze biedt jou alle ruimte om zaken te verwerken, je probleemoplossend vermogen te vergroten, en te ontdekken wie jij werkelijk bent en waar jij voor staat.

Vergoeding: Sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van psychosociale therapie omdat Marianne is aangesloten bij de RBCZ en de VIV.

Vergoeding komt dan uit het ‘alternatieve potje’.
Kosten: €60,- duur sessie 45 minuten 

Vergoedingen
De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten vanuit de aanvullende verzekering. Dit gaat niet ten koste van je eigen risico of eigen bijdrage

Kijk hier of jouw zorgverzekeraar er bij zit.

De ervaring leert dat veel verzekeraars die niet op de lijst staan soms ook vergoeden, dus informeer van te voren bij je zorgverzekeraar of je voor vergoeding in aanmerking komt. Indien je van te voren contact opneemt met je zorgverzekeraar, geef dan aan dat je een behandeling wilt gaan volgen bij een therapeut die is aangesloten bij de VIV en de RBCZ. Je krijgt van Marianne na afloop van een behandeling een factuur om te declareren.

Meer over de behandelmethoden kun je vinden bij de info over Marianne Buskermolen over ons